Ikke til at overse: Philippe Lucchini kører i en Edition 1 som sværgodskøretøj

Køretøj & teknologi

To i én.

Treakslede sættevognstrækkere er en sjældenhed på de franske veje. Philippe Lucchini kører ikke kun en af slagsen. Han kører faktisk en Edition 1.


Philippe Lucchini fandt vej til lastbilen sent i livet. Han er udlært slagter og arbejdede også som sådan i 14 år, heraf to år i USA. Efter sin tilbagevenden til regionen omkring Agen skiftede han imidlertid spor: »Jeg tog mit kørekort for egen regning og kørte derefter for et firma i to år.« Men det var ikke nok for den tidligere rugbyspiller: Med en lille lastbil gjorde han sig selvstændig inden for godstransport. Ledetråden var allerede dengang: Selvgjort er velgjort.


»Jeg havde en computer i førerhuset og en Minitel-forbindelse. Med den søgte jeg selv efter fragt undervejs.« Det var for 20 år siden. Men den dag i dag er han en ensom ulv, selvom han nu er chef for seks faste chauffører. »Jeg har hverken sekretær, bogholder eller disponent. Jeg gør alting selv.«

Alt, hvad hjertet begærer.

I de sidste tre år har den 54-årige sat farten lidt ned. »Et firma i Agen, der forhandler og udlejer entreprenørmaskiner, søgte et transportfirma, som kunne levere dens store gravemaskiner til kunderne. Det fik mig til at købe en blokvogn. Og denne Actros.« Han peger på den mørkegrå Edition 1 med den sorte førerhusfront. Denne 2563 LSH 6×2 har alt, hvad en chauffør måtte ønske sig: Sikkerhedspakke, 16-liters motor, solskærm med et helt batteri tagprojektører, en 900 millimeter bred seng samt lædersæder og køleskab.



Tung godstransport er nu chefens anliggende. Men da de ikke forekommer hver dag, har Philippe nu mere til papirarbejdet. »Og jeg kan sove om natten.« Når han er på farten, har han dog stadig sin bærbare computer med sig: »Når jeg sidder bag rattet, har jeg en 24-timers arbejdsdag,« griner Philippe.

Den bærbare computer giver ham adgang til fragtbørserne, hvor han søger efter det nødvendige returlæs. Det er ikke altid maskiner: Blokvognen er også velegnet til stenblokke, paller med brosten eller også kantsten.


»Kunderne venter på maskinerne, så jeg må ikke spilde tiden.«

– Philippe Lucchini


Den tilladte totalvægt til tung transport er 68 tons. »Med blokvognen kører jeg rundt i hele Frankrig.« Takket være topmotorvarianten kan han nå op på høje gennemsnitshastigheder. »Kunderne står altid og venter på deres maskiner. Så må man ikke spilde tiden på vejene.«

De øvrige køretøjer i flåden er kølevogne. Philippes Edition 1 tjener her som en slags joker. Da kølevogne kun vejer 44 ton, har den selvfølgelig ikke brug for tre aksler, når den anvendes sammen med en køletrailer. Derfor er forløbsakslen konstrueret som en styret løfteaksel. Smart!



Fotos: Hans Müller

10 kommentarer