Maksimal præcision: Frank Le Boy styrer en Actros op til 250 tons

Køretøj & teknik

Værdien i masser af erfaring.

Frank Le Boy har arbejdet for Ivens Transport & Kraanbedrijf i 32 år. På det seneste har han kørt i en Actros op til 250 tons.


Med maksimal præcision rangerer Frank Le Boy langsomt fra arealet hos Ivens Transport & Kraanbedrijf (ITK), hvor han arbejder. På ladvognen bag på hans robuste Actros 8x4 er der en flere meter høj og 42 tons tung lagertank. Efter en kort tur på vejene skal den transporteres op på en stor ponton med skib til sit endelige bestemmelsessted.



Et afvekslende arbejde.

ITK er et datterselskab af Ivens Constructiebedrijf, men arbejder også for eksterne, så den tunge Actros med en effekt på 425 kW kommer i spil ved mange slags transport. F.eks. til transport af maskiner til bygningsentreprenører eller tunge kasser, der ikke kan blive liggende på kajen indtil afskibning, når de er blevet aflæsset. »Man kan roligt sige, at jeg har et meget afvekslende arbejde«, siger Frank.

Den 52-årige chauffør har den erfaring, der skal til: Han har arbejdet for den samme arbejdsgiver i 32 år. Fra en lille kranbil skiftede han hurtigt til specialtransporten. Nogle gange kører han også en truck med hydraulikkran. »Så hovedsagen er, at jeg kan smøge ærmerne op«, siger Frank med et smil. En periode arbejdede han i planlægningsafdelingen, hvor han hurtigt kunne konstatere, at et kontorjob slet ikke er noget for ham.



Imponerende håndtering.

Turbo-retarder-koblingen på hans Actros er lige efter Franks hoved: »Jeg har altid kørt med andre mærker og var ærlig talt til at begynde med ikke indstillet på at skifte til en truck med stjerne. Lige indtil min første tur, hvor jeg straks blev imponeret over køreegenskaberne. Jeg kan ganske enkelt sætte i gang og så bare koncentrere mig om lasten og instrukserne, som mine ledsagere giver mig via radioen.« Under en tur på cirka otte timer skal Frank jo skifte gear mindst 100 gange. »Og så er denne teknik virkelig en lettelse!«


»Man kan roligt sige, at jeg har et meget afvekslende arbejde.«

– Frank Le Boy



Mere effektiv end forgængeren.

ITK’s Actros op til 250 tons råder over en forskydelig sættevognskobling til forskellige trailerstørrelser.

Også forbruget i en Actros op til 250 tons er Frank imponeret over.

»Trucken er mindst 25 liter mere effektiv per 100 kilometer end vores forgænger!«



Foto: Dirk Willemen

19 kommentarer