Guido Lieders Actros 1848 får trucker-hjerter til at slå hurtigere

RoadStars møder

Strålende blikfang.

Firmalogoet i bladsølv og en yacht, der sejler imod solen: Guido Lieder har givet sin Actros 1848 et enestående look med airbrush.

Guidos lidenskab for lastbiler fremgår af hans Actros – og lidenskaben er givet videre til sønnen.
Guidos lidenskab for lastbiler fremgår af hans Actros – og lidenskaben er givet videre til sønnen.

Rundt regnet 30 millioner lasbiler kører rundt i Europa. De fleste ser godt ud, bundsolide, men altså også bare normale. Men så snart en usædvanlig bil drejer om hjørnet, er ikke kun lastbilfans tryllebundet. Og når Guidos Actros 1848 dukker op, bliver det først rigtig svært at vende blikket bort.

I fire måneder har den 49-årige mand fra Schwaben ladet eksperter inden for forskellige kunsthåndværk arbejde på sin Actros. Således blev der alene på førerhus og chassis brugt ca. 20 liter klar lak. Til firmalogoet på dørene anbragte airbrush-eksperter fra firmaet Niedergesäß ægte bladsølv uden luftbobler på bilen. Disse detaljeforædlinger tog alene halvanden uge.



Bag horisonten går det videre.

Det var tanken, at lastbilen skulle se ud som om, solen hele tiden skinnede på den. „Og det synes jeg er lykkedes rigtig godt“, siger Guido. Firmalogoet med bogstaverne „L“ og „G“ er lakeret livligt på førerhusets døre. I passagersiden sejler en yacht ind i solopgangen, i førersiden krydser den i retning af solnedgangen. „Det har en fantastisk effekt“, siger Guido stolt. Det virker som om, at havvandet strømmer ned ad førerhuset.

„Også metalkonstruktøren fra firmaet M-tech havde nok at se til med os“, fortæller Guido. Håndværkeren byggede flotte rammeafdækninger og anbragte rør i rustfrit stål på den nederste del af lastbilen. Rørene blev coatet, grundet og lakeret. På lastbilens front genspejles lamellerne nedefra og op.


Når der er trucker-træf, samler der sig hurtigt nysgerrige ved Guidos Actros.


Detaljer, der gør én glad.

Seks gange blev solskærmen justeret, indtil det hele passede. Pga. den særlige lak skinner Actros'en alt efter solindfald komplet sort på fronten – eller også sølvfarvet. Og så lige en detalje, der gør Guido glad: Actros'ens tankdæksel har en softtouch-mekanik.

Guido er vokset op i et speditionsfirma, og allerede som 10-årig var han tit af sted med sin far i lastbilen. „Vi var i lande, hvor andre er på ferie. I England, Frankrig eller Italien. Det begejstrede mig som barn – og begejstringen er aldrig stoppet.“

Nu er det  især stoltheden over sin lastbil, der trækker Guido til forskellige steder med trucker-træf – i starten omkring Stuttgart, men nu også til nabolandene. „Jeg kan godt lide disse træf som et kontaktsted, og fordi man er sammen med ligesindede. Dér er der ingen, som synes, jeg er tosset, fordi jeg bruger timevis på at pudse min bil og har ofret så mange penge på den, for i ordets bogstaveligste forstand at forsølve den.“ Hans små sønner ledsager ham tit. Også Guidos kone har forståelse for den store lidenskab for lastbiler.

Han har været selvstændig i 10 år. Han har 15 ansatte i sit speditionsfirma og sit uddannelsescenter i byen Kirchheim unter Teck ved Stuttgart. Vognparken består af tre nye Actros'er og en Mercedes-Benz bus Setra. Guido har siden 1999 været kørelærer for alle klasser. Han har specialiseret sig i uddannelse og videreuddannelse inden for erhvervskøretøjer.

Måske kommer der også køretøjsdesign til.


„Jeg kan godt lide selskabet med ligesindede.“

– Guido Lieder, lastbilfan med sans for det smukke



Foto: Guido Lieder, Silja Schriever

16 kommentarer